اقتصاد مقاومتي؛ اقدام و عمل
درباره وبلاگ
منویات و فرمایشات مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی) در اجتماع عظیم زائران و مجاوران حرم رضوی (ع): پیشدستی در کارهای عملی وظیفه بزرگ اخلاقی و عاقلانه دولت ها ، صنعت گران ، کشاورزان ، سرمایه داران و کارآفرینان، پژوهشگران، طراحان علمی و صنعتی ، استادان دانشگاهها، مدیران اقتصادی و پارک های علمی و فناوری است و وظیفه همه این است که کشور را در برابردشمنان، مستحکم ، غیرقابل نفوذ و غیرقابل تاثیرپذیر کنند. این موضوع، یکی از اقتضائات اقتصاد مقاومتی است.
(رهبر معظم انقلاب)
مجموعه‌ی سیاستهای اقتصاد مقاومتی در واقع یک الگوی بومی و علمی است که برآمده‌ی از فرهنگ انقلابی و اسلامی ما است؛ متناسب با وضعیت امروز و فردای ما است
 
حمید چیت چیان در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: در سال 92 میزان تلفات شبکه برق حدود 15 و نیم درصد بود.
وی اضافه کرد: البته بخشی از تلفات در شبکه توزیع اجتناب ناپذیر و مربوط به هادی هاست.
چیت چیان با بیان اینکه با اصلاح کنتورها، انتخاب بهینه قطر هادی ها و تولید ترانس های پیشرفته این کاهش تلفات اتفاق افتاد گفت: هدفگذاری کاهش تلفات شبکه توزیع برق برای پایان سال 10 درصد است که امیدواریم به آن دست یابیم.
 
وی اضافه کرد: وزارت نیرو عضو چهار کارگروه از 11 کارگروه ویژه اقتصاد مقاومتی است و در قالب 17 طرح 23 پروژه را برعهده دارد.
چیت چیان گفت: در حوزه برق ایجاد و بهره برداری از نیروگاه ها، کاهش تلفات شبکه، نصب کنتورهای هوشمند در بخش کشاورزی و مصرف خانگی، برق رسانی به روستاهای 10 تا 20 خانوار و در حوزه آب، تعادل بخشی به منابع آب زیرزمینی، نصب کنتورهای حجمی در چاه های آب، آبگیری و بهره برداری از سدهای جدید، به بهره برداری رساندن شبکه های زهکشی، اجرای طرح های فاضلاب و واگذاری آن به بخش خصوصی و آبرسانی به روستاها وظایف وزارت نیرو در اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بوده است.
وی افزود: بخش قابل توجهی از این اقدامات باید به وسیله بخش خصوصی انجام شود.
چیت چیان گفت: بر اساس سیاست های اقتصادی مقاومتی 23 طرح وزارت نیرو امسال باید به بخش خصوصی واگذار می شد که تاکنون 22 طرح معادل 96 درصد واگذار شده است و امیدواریم تا پایان سال یک طرح باقیمانده نیز واگذار شود.
وی افزود: شرکت مهندسی آب و فاضلاب در واگذاری طرح ها به بخش خصوصی جزو دستگاه های پیشرو در کشور است.
چیت چیان گفت: در گذشته بیشتر نیروگاه های تولید برق در کشور، بزرگ ساخته می شد اما برای به کارگیری بخش خصوصی و سرمایه آنها که توان ساخت نیروگاه های بزرگ را نداشتند، ساخت نیروگاه های دو، سه و 10 مگاواتی در مناطق مختلف به وسیله بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: اکنون 50 شرکت کوچک تولید برق در کشور ایجاد شده است که در مجموع 700 مگاوات برق تولید می کنند.
چیت چیان گفت: در بخش نیروگاه های تجدیدپذیر در سال 92 فقط سه شرکت خصوصی از باد برق تولید می کردند اما اکنون 25 شرکت از انرژی های تجدیدپذیر مانند خورشید و باد، برق تولید می کنند و به وزارت نیرو می فروشند.
وی افزود: تا سال 92 سی و دو شرکت مالک نیروگاه های بزرگ تولید برق بودند اما اکنون 46 شرکت در این عرصه فعالند.
وزیر نیرو گفت: از آنجا که قیمت آب و برق یارانه ای است مردم در مصرف آن مراقبت چندانی ندارند البته در مدیریت مصرف آب موفقتر بوده ایم زیرا مردم حس کرده اند در منابع آب با محدودیت روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه سیاست های اقتصادی و اصلاح قیمت ها اولویت بر سیاست تبلیغ مصرف بهینه آب و برق دارد افزود: در برخی موارد قانون باید در الگوی مصرف وارد شود و جلوی مصرف خارج از الگو را بگیرد.
وزیر نیرو گفت: با توجه به اینکه در کشور کارخانجاتی شیرآلاتی با مصرف بهینه تولید می کنند اما قیمت آنها گران است و مردم ترجیح می دهند از شیرآلات ارزان قیمت که مصرف آب را کاهش نمی دهند استفاده کنند.
وی افزود: اگر قیمت آب واقعی بود مردم از شیرهای بهینه کننده مصرف آب استفاده می کردند.
وزیر نیرو گفت: بر چاه های آب کنتورهای هوشمند نصب شده است که در صورت اضافه برداشت، از راه دور برداشت از این چاه ها قطع می شود.
وی افزود: در چاه های دیزلی نیز کنتورهای حجمی برای کنترل میزان برداشت قرار داده شده است.
وزیر نیرو گفت: بر اساس قانون چاه های بدون پروانه نیز باید مسدود شوند زیرا سطح آب زیرزمینی در بسیاری از مناطق کشور به شدت پایین رفته است.
وی افزود: در اجرای سیاست های تعادل بخشی به آب های زیرزمینی در شهرستان های مرند و شبستر که سالی 50 میلیون مترمکعب بیلان منفی وجود داشت اکنون سطح آب زیرزمینی 30 میلیون مترمکعب بالا آمده است.
وزیر نیرو گفت: نصب کنتورهای حجمی پیشرفت 49 درصدی دارد و از حدود هفت هزار کنتوری که قرار بود نصب شود بیش از سه هزار کنتور نصب شده است.
وی درباره کنتورهای هوشمند نیز افزود: در این زمینه به دلیل به حد نصاب نرسیدن تولید کارخانجات که باید 400 هزار کنتور تولید می کردند از برنامه عقب هستیم.
چیت چیان ظرفیت تولید برق کشور را 76 هزار مگاوات اعلام و اضافه کرد: 16 درصد از این ظرفیت به نیروگاه های برقآبی بزرگ و انرژی های تجدیدپذیر اختصاص دارد.
وی افزود: در برنامه توسعه ششم پنج هزار مگاوات برق از نیروگاه های استفاده کننده از انرژی های تجدیدپذیر وارد شبکه می شود.
وزیر نیرو گفت: سرمایه گذاران این نیروگاه ها بخش خصوصی هستند.
وی افزود: قرار بود امسال 100 مگاوات برق از نیروگاه های تجدیدپذیر بر اساس سیاست های اقتصاد مقاومتی وارد مدار شود و اکنون 70 مگاوات آن محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال از مرز 100 مگاوات عبور کنیم.
چیت چیان با بیان اینکه ایجاد نیروگاه های تجدیدپذیر مقرون به صرفه است و وزارت نیرو 20 سال برق این نیروگاه ها را خریداری می کند گفت: البته نرخ برق خریداری شده از هر کدام از این نیروگاه ها بر اساس آبی، خورشیدی یا بادی بودن آنها متفاوت است.
وی درباره صادرات برق نیز افزود: در بهترین شرایط در سال 12 میلیارد کیلووات ساعت برق صادر می شد اما به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی دو کشور همسایه و نپرداختن بهای برق صادرات به این دو کشور لغو شد و امسال میزان صادرات کاهش یافت.
چیت چیان گفت: البته یکی از این دو کشور اخیراً قراردادی را امضاء کرده است که پول برق وارداتی را بپردازد و قرار است دوباره به آن کشور برق صادر شود.
وی افزود: بیش از 90 درصد تجهیزات، نرم افزارها و خدمات فنی و مهندسی صنعت برق و 95 درصد بخش آب در داخل تولید و اجرا می شود.

چیت چیان گفت: در دولت یازدهم بسیاری از تجهیزاتی که در صنعت آب و برق وارد می شد در داخل ساخته می شوند که پست های برق، کابل های 400 کیلووات، کنتورهای هوشمند، توربین های بادی 2،5 مگاواتی، توربین های گازی 25 در 45 مگاواتی، توربین های آبی، پمپ های فشار بالا، حذف نیترات و فلزات سنگین از آب با استفاده از نانوفنآوری، ایجاد تصفیه خانه های گرانولی، انواع شیرآلات و لوله های ضد زلزله و میکروتوربین های فشارشکن از جمله آنهاست.
وی افزود: امسال 950 قطعه یدکی نیروگاه ها در داخل ساخته شد و این موارد نمونه بارز درون گرایی در سیاست های اقتصاد مقاومتی است.
وزیر نیرو با بیان اینکه به بیش از 40 کشور محصولات کشورمان در بخش آب و برق صادر می شود گفت: فقط در سال 94 صنعتگران ایرانی با اجرای 10 طرح در خارج از کشور 2،4 میلیارد دلار درآمد ارزی کسب کرده اند.
وی افزود: کمبود اعتبارات در بخش نیرو را به وسیله بخش خصوصی جبران کرده ایم.
وزیر نیرو درباره قطع آب و برق استان خوزستان نیز گفت: این مشکل برای نخستین بار روی داد و علت آن هجوم بی سابقه میزان گرد و خاک به این استان بود.
وی افزود: این گرد و خاک بر شبکه های انتقال برق و پست ها نشست و با رطوبت تبدیل به هادی شد.
چیت چیان گفت: به این دلیل رله ها جریان برق را در بسیاری از شبکه ها و پست ها قطع کردند.
وی افزود: از هشت هزار و 700 کیلومتر خطوط انتقال برق در خوزستان چهارهزار و 284 کیلومتر تحت تأثیر این مسئله بود و از 207 پست انتقال برق 105 پست مورد هجوم گرد و خاک قرار گرفت.
چیت چیان گفت: اکنون حدود 500 نفر مشغول شست و سوی مقره ها هستند و 15 دستگاه مقره شوی دیگر خریداری شده است.
وی افزود: قرار شد به جای سالی دو بار سالی شش بار مقره ها شست و شو شوند و مقره های سیلیکونی جایگزین مقره های چینی شوند.
وزیر نیرو گفت: برای جایگزینی پست های انتقال GIS به جای پست های معمولی نیز در این استان برنامه ریزی کرده ایم.
 
بیژن نامدار زنگنه در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: تا پایان امسال بهره برداری از حوزه مشترک نفتی پارس جنوبی به ظرفیف 35 هزار بشکه آغاز می شود.
وی گفت: ظرفیت برداشت از این حوزه تا 100 هزار بشکه قابل افزایش است.

وزیر نفت افزود: مهم ترین میدان های ما از نظر ارزش و مقدار پارس جنوبی و غرب کارون است.

زنگنه گفت: طرح بهره برداری از میدان مشترک فرزاد تا کمتر از یک سال به اجرا در می آید.

وی با اشاره به امضای موافقتنامه همکاری با توتال افزود: هم اکنون از نظر فنی و بازرگانی در حال بررسی این موافقتنامه هستیم که تا دو ماه آینده تکمیل و ارسال خواهد شد.

وزیر نفت افزود: توتال ملاحظات سیاسی دارد که ما آنها را به وزارت خارجه ابلاغ کرده ایم.

زنگنه گفت: توتال اعلام کرده است در صورت وضع تحریم های جدید علیه ایران از سیاست های اتحادیه اروپا پیروی می کند.

وی افزود: ما بیش از سرمایه گذاری نیاز به فناوری داریم و آنچرا که از توتال در گذشته آموختیم باعث شد تا مراحل بعدی پارس جنوبی را خودمان پیش ببریم.

وزیر نفت گفت: هم اکنون نیاز به فناوری هایی داریم که در زمان افت تولید هم بتوانیم از میادین نفتی و گازی کشورمان استفاده بهینه کنیم.

زنگنه با اشاره به اینکه از 30 فاز در حال اجرای پارس جنوبی تنها اطلاعات دو فازبه توتال ارائه شده است افزود: اگر اثبات شود که این شرکت فروانسوی اطلاعات ما را به طرف قطری داده است مسئله به دعوایی ختم می شود و توتال باید غرامت بپردازد.

وی گفت: عده ای دوست دارند ایران دوباره تحریم شود و نمی خواهند کشور در حال آرامش و توسعه باشد در حالی که در تحریم نمی توان به توسعه رسید.

وزیر نفت با اشاره به برنامه های این وزارتخانه برای پالایشگاه ها و جلوگیری از خام فروشی افزود: با اقدامات وزارت نفت مصرف فراورده های مایع از سال آینده محدود به نفت و گاز ، بنزین و سوخت هوایی خواهد شد و مصرف نفت کوره ، نفت سفید ، گاز مایع و گازوئیل حرارتی به صفر نزدیک خواهد شد.

زنگنه گفت: با افتتاح پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تولید بنزین خودکفا خواهیم شد و پس از آن به صادرات می اندیشیم.

وی افزود: ظرفیت تولید نفت خام از 1/7 میلیون بشکه در برنامه ششم به 3 میلیون بشکه خواهد رسید.

وزیر نفت گفت: ظرفیت پالایشگاه های کشور هم به 3 میلیون بشکه خواهد رسید که این مسئله همسو با اقتصاد مقاومتی است.

زنگنه با اشاره به امضا نهایی قرارداد پالایشگاه دوم آبادان در هفته اینده با طرف چینی افزود: با اجرای این طرح 210 هزار ظرفیت جدید به پالایشگاه آبادان اضافه می شود.

وی گفت: دولت حتی پیش از برجام تصمیم ملی مهمی گرفت که بر اساس آن ما باید با حداکثر سرعت به بازار جهانی نفت باز می گشتیم در حالی که خیلی ها مخالف این کار بودند.

وزیر نفت افزود: بر این اساس در کمتر از سه ماه تولیدمان را یک میلیون بشکه افزایش دادیم.

زنگنه گفت: ظرفیت صادرات نفت از 1/2 میلیون بشکه به 2/8 میلیون بشکه افزیش یافته است.

وی افزود: پیش از این نفتمان را تنها به 6 کشور می فروختیم اما الان آزادی عمل داریم و مشتریانمان را خودمان انتخاب می کنیم و در دریافت مبالغ فروش نفت هم مشکلی نداریم.

وزیر نفت تاکید کرد: مصرف داخلی فراورده های نفتی نباید افزایش یابد و افزایش تولید عمدتاً باید به سمت صادرات باشد.

زنگنه گفت: نیروگاه های کشور تا چند سال پیش 40 درصد مصرف سوختشان از فراورده های مایع بود که امسال این میزان به 10 درصد کاهش یافته است.

وی افزود: باید روی ساخت خودروهای با کیفیت بهتر و مصرف کمتر و ساخت خودروهایی که سوختشان سی ان جی است تمرکز کنیم.

وزیر نفت با اشاره به اینکه ظرفیت پالایشگاهی کشور تا پایان سال اجرایی خواهد شد گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته تا سال 1410 کمبود بنزین و گازوئیل نخواهیم داشت.

زنگنه افزود: هم اکنون روزانه 20 میلیون متر مکعب گاز به عنوان سوخت خودرو درکشور مصرف می شود که اگر این گونه نبود باید به همین میزان بنزین مصرف می شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید پارس جنوبی 500 میلیون متر مکعب در روز است گفت: 11 فاز پارس جنوبی تا پایان امسال آماده افتتاح می شوند .

وزیر نفت با بیان اینکه امسال سال طلایی پتروشیمی های کشور است افزود: طرح چندین واحد تولید اتان به اتلین و پرواتلین به ظرفیت 9 میلیون تن ، و به ارزش 6 میلیارد دلار درکشور به اجرا در آمده که برخی از آنها به بهره برداری رسیده و تعدادی دیگر در آینده به بهره برداری خواهد رسید.

زنگنه گفت:صنعت پتروشیمی کشور به 45 تا 50 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیازمند است که 30 درصد از آن از محل سرمایه گذاری داخلی و 70 درصد دیگر از محل فاینانس و وام هایی با قیمت مناسب تامین خواهد شد.

وی افزود: ظرفیت تولید بنزین یورو4 از 2/1 میلیون لیتر به 25 میلیون لیتر رسیده است .

وزیر نفت گفت: سرمایه گذاری جدید برای اصلاح ، بازسازی و بهبود تولیدات پالایشگاه های کشور الزامی است.

زنگنه افزود: تنها در دو حوزه نفتی 67 میلیارد بشکه ذخیره درجا شناسایی شده که با وضعیت کنونی تنها 7 درصد آن را می توانیم بهره برداری کنیم.
وی گفت: برای بهره برداری بیشتر و مناسب تر از این حوزه نیازمند تربیت نیروی انسانی مناسب و استفاده از فناوری های نوین هستیم.

وی تاکید کرد: به علت موفقیت این استانها در اقتصاد مقاومتی رئیس جمهور دستور دادند تا شیوه پیگیری و اجرای اقتصاد مقاومتی این سه استان به سایر استان ها تسری یابد به این ترتیب هر وزیر یا معاون وزارتخانه مسئولیت پیگیری اقتصاد مقاومتی در دو استان کشور را عهده دار شده اند.

وزیر کشور با ذکر مثالی به نمونه هایی از اجرای اقتصاد مقاومتی در سه استان یاد شده اشاره کرد و گفت: در استان آذربایجان شرقی قرار شد بانک کشاورزی به کشاورزان تسهیلات خرید تراکتور ارائه کند تا هم تراکتورهای کارخانه ها به فروش برسد و هم کشاورزان توان خرید را داشته باشند و هم منابع سرمایه در گردش کارخانه با این تسهیلات تامین شود.

وی درباره استان لرستان هم گفت: در این استان که در حال توسعه است ظرفیت های زیادی در کشاورزی و روستایی دارد در زمینی به مساحت 50 هکتار کشت هیدروپونیک تعریف شده به گونه ای که در هر هکتار 500 تن گوجه فرنگی برداشت می شود در حالی که به طور معمول در کشت گلخانه ای در هر هکتار 50 تن امکان برداشت وجود دارد حال آنکه در کشت هیدروپونیک 10 ماه از سال امکان ثمر دهی وجود دارد.
وزیر کشور ادامه داد: در استان کرمان در دهه فجر 7 هزار میلیارد تومان پروژه تعریف شده وجود داشت چون که اقدامات بسیار خوبی با همکاری استاندار امام جمعه و نمایندگان مجلس برای اجرای اقتصاد مقاومتی با همکاری مردم ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: در شهر قلعه گنج استان کرمان با مشارکت مردم و نقطه گان شهر پروژه های بسیار زیادی تعریف شد به گونه ای که شهروندان زیادی در این شهر مشغول فعالیت هستند تا جای که این فعالیت ها باعث رفع 70 درصد جرائم و تخلفات در آن منطقه شده است.

وی خاطرنشان کرد : در همین استان در طرح همیاران آب با کمک مردم 15 تا 20 درصد درمصرف آب صرف جویی شده است و استاندار نیز این استان را با توجه به ظرفیت های هر منطقه برای اجرای اقتصاد مقاومتی به هشت منطقه تقسیم کرده است.

وزیر کشور گفت: کشور از مجموعه نظامات تشکیل شده که نظام برنامه ریزی ، بودجه، اداری و پولی - بانکی مستهلک است و متناسب با ظرفیت های متنوع کشور اصلاح نشده است.

رحمانی فضلی افزود: همه این نظامات ریشه در رژیم طاغوت دارد و پس از انقلاب تلاش شد با تغییراتی اصلاح شود و اتفاقاً تغییراتی نیز داده شد اما واقعیت ظرفیت های عظیم طبیعی انسانی کشور نشان می دهد که این نظامات چندان به روز متوازن و متعادل نیست.

وی افزود: به عنوان نمونه 50 درصد نظام پولی و بانکی کشور درتهران هزینه می شود درحالی که استان سیستان و بلوجستان این حق را دارد که از سرمایه های نظام پولی و بانکی بهره مند و عقب ماندگی هایش جبران شود.

وزیرکشور تاکیدکرد: این نظامات باید به گونه ای تعریف شود تا تضادی با حرکت جهادی کشور نداشته باشد اقدامات با سهولت انجام شود.

وی با بیان اینکه همکاری دستگاه ها و استان ها و پیگیری اقتصاد مقاومتی در بهترین وضعیت قراردارد و گلایه در این باره ندارم گفت: البته بخش مهم پیگیری اقتصاد مقاومتی در این است که ما در اجرای کارها به مردم متصل شویم یعنی آنها به میدان بیایند و در این زمینه مشارکت کنند.

وی همچنین گفت: استانداران مرزی کشور نیز با سفرای کشورهای همسایه خود جلسات متعدد برگزار کردند تا بتوانند تعاملات خود را در مرزها گسترش داده و از ظرفیت های همدیگر استفاده کنند.

وزیر کشور اشاره ای به توسعه مترو و برنامه این وزارتخانه در تامین واگن های مترو کلانشهرها اشاره کرد و گفت: از پنج ماه پیش این موضوع به صورت جدی در دستور کار بود که بر همین اساس قرار شد با مشارکت کشورها ثالث دو هزار دستگاه واگن در داخل کشور همراه با انتقال دانش و فناوری ساخته شود.

وی ابراز امیدواری کرد: حداکثر تا انتهای سال 96 حدود 800 دستگاه واگن تامین شده و در اختیار شرکت های مترو کلان شهر قرار گیرد.
وزیر اقتصاد و دارایی: امسال 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در کشور جذب شده و به تصویب رسیده است.
علی طیب نیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: برای سال 95 جذب هفت میلیارد دلار سرمایه گذاری مستقیم خارجی به تصویب رسیده بود که تا کنون بیش از این مقدار به تصویب رسیده است.
وی گفت: از مجموع 11 میلیارد دلار سرمایه گذاری تصویب شده، بیش از یک میلیارد دلار تا کنون جذب شده است.
طیب نیا افزود: برای جذب سرمایه گذاری خارجی باید شرایط سرمایه گذاری داخلی فراهم شود.
 
وی با اشاره به اینکه دشمنان نظام پس از جنگ تحمیلی نقاط ضعف اقتصاد کشور را شناسایی کردند، گفت: متوسط رشد اقتصادی 3.1 درصد و وابستگی دولت به درآمدهای نفتی ازجمله این نقاط ضعف بود و بر این اساس تحریم های نفتی و بانکی را علیه ملت ایران اعمال کردند.
وزیر اقتصاد افزود: با برنامه ریزی های مناسب چند سال گذشته، رشد اقتصادی منفی کشور مثبت و تورم لجام گسیخته تک رقمی شد و آرامش در بازار ارز حاکم شد.
طیب نیا گفت: برای اولین بار در تاریخ اقتصادی ایران است که یک برنامه عملیاتی مشخص با فهرستی دقیق از راهکارها برای رسیدن به اهداف آن و همچنین سامانه پایش مستمر این برنامه در کشور وجود دارد.
وی با بیان اینکه بهبود فضای کسب و کار یکی از 12 اولویت وزارت اقتصاد و دارایی است، افزود: فضای کسب و کار ایران در سال 92 در رتبه 152 جهان قرار داشت که سال گذشته این رتبه به 118 رسید.
طیب نیا گفت: رتبه جهانی فضای کسب و کار ایران در جهان امسال با دو پله تنزل به 120 رسیده و این نشان دهنده آن است که سرعت اقدامات ما کم بوده است.
وی افزود: برنامه ما آن است که فضای کسب و کار سال آینده بهبود یابد و با هفت رتبه صعود به جایگاه 113 جهان برسیم.
وزیر اقتصاد صدور بیش از دو هزار مجوز در دستگاه های مختلف و فرایند طولانی صدور آنها را از جمله مشکلات فضای کسب و کار دانست و گفت: توانستیم پارسال 400 مجوز را حذف کنیم و هم اکنون 500 مجوز دیگر بررسی شده و در صدد اصلاح آنها هستیم.
طیب نیا هدف گذاری اصلی دولت را کم کردن از وابستگی به درآمدهای نفتی و تکیه بیشتر به مالیات دانست و افزود: سال 91    31 هزار میلیارد تومان مالیات در کشور وصول شد که این میزان امسال به 80 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.
وی با اشاره به فعالیت سامانه یکپارچه الکترونیک برای دریافت مالیات ها و بومی کردن نرم افزار آن گفت: با این سامانه موفق شدیم شماری از مؤدیانی که پیش از این مالیات پرداخت نمی کردند شناسایی کنیم.
طیب نیا افزود: با استفاده از این سامانه از یکی از مؤدیان مالیاتی توانستیم 300 برابر مالیات دریافت کنیم.
وی گفت: سهم نفت در بودجه از 44 درصد به 32 درصد کاهش یافته است.
وزیر اقتصاد دولتی بودن اقتصاد را یکی دیگر از مشکلات کشور دانست و افزود: اگرچه در سال های گذشته واگذاری های مناسبی در چارچوب اصل 44 نداشتیم، در چند سال اخیر این واگذاری ها نسبت به قبل بهتر شده است.
طیب نیا گفت: واگذاری بنگاه های اقتصادی دولتی به بخش خصوصی همواره با مخالفت هایی روبرو بوده و هست.
وی با اشاره به قفل شدن منابع بانک ها و ناتوانی آنها در پرداخت تسهیلات به بنگاه های اقتصادی برای تولید و مردم برای خرید افزود: برای باز شدن دست بانکها در ارائه تسهیلات، در حال افزایش سرمایه بانکها به میزان 20 هزار میلیارد تومان از محل تسعیر و 5 هزار میلیارد تومان دیگر بر اساس مجوزهای بودجه امسال هستیم.
طیب نیا با بیان اینکه در لایحه بودجه سال 96 افزایش سرمایه بانکها به میزان 10 هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات عمرانی پیش بینی شده بود گفت: در صورت تصویب این پیشنهاد تا 100  هزار میلیارد تومان سقف پرداخت تسهیلات بانکها افزایش می یافت که متأسفانه این پیشنهاد در کمیسیون تلفیق مجلس حذف شد.
وی با ابراز امیدواری از تصویب این پیشنهاد در صحن علنی مجلس به هنگام بررسی لایحه بودجه سال آینده افزود: هر یک ریال افزایش سرمایه در بانکها قدرت اعطای تسهیلات بانکی را تا 12 برابر افزایش می دهد.
وزیر اقتصاد همچنین تعداد کدهای سهام داری را در بازار بورس کشور 10 و نیم میلیون کد اعلام کرد و گفت: تعداد نهادهای مالی ما به 485 نهاد رسیده و بر این اساس 89 درصد از اهداف امسال محقق شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: حدود 140 میلیون شماره تلفن ثابت و همراه در کشور وجود دارد که باید مدیریت شود.
محمود واعظی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما افزود: یکصد میلیون سیم کارت در اختیار مردم است که حدود 20 میلیون از این سیم کارت ها بدون مشخصات بود.
وی گفت: اکنون از این 20 میلیون فقط هویت یک میلیون و 300 هزار سیم کارت مشخص نشده و صاحبان آن به امور مشترکین مراجعه نکرده اند.
واعظی افزود: با این حال این سیم کارت ها قطع نشده است و یکطرفه هستند.
وی با بیان اینکه امسال حدود یکصدهزار شغل جدید و 1227 فعالیت کارآفرینی در وزارت ارتباطات ایجاد شده است گفت: تلاش می کنیم سال آینده 120 هزار شغل به وسیله این وزارتخانه ایجاد شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: امسال در حوزه ارتباطات 2500 واحد کسب و کار ایجاد شده است.
واعظی گفت: دولت الکترونیک شامل زیرساخت و مجوزهاست که بخش زیرساخت مربوط به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است و اکنون همه ساختارهای لازم به وسیله این وزارتخانه برای دولت الکترونیک و دولت همراه فراهم شده است.
وی افزود: همه دستگاه ها تلاش می کنند خدماتشان را الکترونیکی کنند و به وسیله سامانه الکترونیکی در اختیار مردم قرار دهند.
واعظی گفت: تلاش می کنیم مراجعه به همه وزارتخانه ها از یک درگاه اینترنتی انجام شود و تا پایان سال خدمات کامل دولت الکترونیک رونمایی می شود.
وی درباره شبکه ملی اطلاعات نیز افزود: 14 سال است برای این طرح تلاش های بسیاری شده و این طرح مهمترین اولویت دولت یازدهم در بخش ارتباطات بوده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه باید زیرساخت های شبکه ملی اطلاعات ایجاد شود گفت: شبکه انتقال اطلاعات در ابتدای دولت 900 گیگابیت بر ثانیه بود اما اکنون به 10 هزار گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است.
واعظی با اشاره به توسعه فیبر نوری میان استان ها و شهرها افزود: 10 هزار کیلومتر فیبر نوری در این دولت کار گذاشته و زیرساخت های دسترسی پرسرعت روستائیان به شبکه ملی اطلاعات فراهم شده است.
وی گفت: در ابتدای دولت یازدهم، روستاها اینترنت نداشتند اما اکنون 27 هزار روستا از اینترنت استفاده می کنند.
واعظی افزود: در ابتدای دولت سه و نیم میلیون نفر از اینترنت استفاده می کردند اما اکنون 37 میلیون نفر کاربر اینترنت هستند.
وی گفت: در ابتدای دولت، 10 درصد از کاربران از ترافیک و محتوای داخلی و 90 درصد از خارجی استفاده می کردند اما اکنون 40 درصد از داخل و 60 درصد از خارج استفاده می کنند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه بیش از 100 هزار اپلیکیشن در کشور ساخته شده است افزود: بر اساس آمارها، 94 درصد مردم از اپلیکیشن های داخلی دانلود و 6 درصد از اپلیکیشن های خارجی در این زمینه استفاده می کنند.
واعظی گفت: پهنای باند در ابتدای دولت 624 گیگابایت بود اما اکنون پهنای باند به چهار هزار گیگابایت افزایش یافته و با توجه به دو طرحی که در این زمینه در حال اجراست، در پایان فروردین سال آینده و بهره برداری از این دو طرح، پهنای باند کنونی کشور دو و نیم برابر خواهد شد.
وی با بیان اینکه سرعت و میزان استفاده از شبکه داخلی محدودیت ندارد افزود: در گذشته کاربران اینترنت اطلاعات خود را از تهران کسب می کردند اما با راه اندازی هفت مرکز در مناطق دیگر کشور، کاربران اینترنت به جای تهران از این مراکز استفاده می کنند.
واعظی گفت: در ابتدای دولت یازدهم حدود 14 درصد برنامه پنجم توسعه اجرا شده بود و این دولت همه تکالیف خود را در حوزه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات انجام داده است.
وی افزود: با توجه به نیازمندی های مردم و کسب و کارهای گوناگون، نمی توان گفت شبکه ملی اطلاعات چه زمانی کامل می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: گام های مناسبی برای فضا و ماهواره برداشته شده و سه ماهواره دوستی، پیام و ناهید1 آماده پرتاب هستند.
واعظی افزود: ماهواره دوستی، پیام و ظفر را دانشگاه های کشور می سازند.
وی با بیان اینکه تا کنون ماهواره هایی که پرتاب شده است از نوع آزمایشی سنجشی بوده است، گفت: در ماهواره سنجشی کارهای خوبی انجام شده است و نخستین ماهواره مخابراتی را نیز ساخته ایم که سال آینده پرتاب می شود.
واعظی افزود: طرح ساخت ماهواره های مخابراتی حدود پنج و ماهواره های سنجشی حدود 10 سال آینده نهایی می شوند.
وی گفت: البته در این مدت قراردادهایی برای استفاده از یک ماهواره سنجشی و یک ماهواره مخابراتی امضا می شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات افزود: درباره ماهواره سنجشی قرارداد امضا شده است.
واعظی گفت: اداره پست تا کنون 10 میلیون آدرس پستی را در شهرها و سه میلیون نشانی را در روستاها برای افزایش شفافیت و تسهیل امور مردم ثبت کرده است.
صفحه قبل
X